PROMIX Beta racionálna mineralizovaná bezgluténová múka 1x1000 g

Kategorizačné údaje
Maximálna cena 5,06 € 0,00 € (0,0 %)
Dopl. pacienta max. 1,51 € 0,00 € (0,0 %)
Úhrada poisťovne 3,55 € 0,00 € (0,0 %)
Štatistika vývoja cien a doplatkov
Mesiac Dopl. pacienta
maximálny
Úhrada poisťovne
07/22 1,51 € (0,0 %) 3,55 € (0,0 %)
04/22 1,51 € (0,0 %) 3,55 € (0,0 %)
01/22 1,51 € (0,0 %) 3,55 € (0,0 %)
10/21 1,51 € 3,55 €
Indikačné obmedz. ÁNO
Súhlas revíz. lek. NIE
Preskrip. obmedz. INT, DER, ALG, GIT, PED
Spôsob úhrady S - čiastočná
Mohlo by vás zaujímať

PROMIX Beta
Výdaj
Nie je viazaný na lekársky predpis
Legislatívne zatriedenie
Dietetické potraviny
Kód štátnej autority (MZSR)
D0873
Aplikačná forma
PLV - Prášok
Cena: od 4,54 €
Kde kúpiť

Popis a určenie

Všestranná bezgluténová múka vhodná na prípravu pekárskych a cukrárskych výrobkov. Zvlášť vhodná na prípravu ľahkého kyprého pečiva a chleba, nekysnutých ťahaných závinov (štrúdľa) a lístkového pečiva. Výborne drží tvar aj po upečení. Bezgluténová múka Promix-Beta je obohatená o minerálny komplex Aquamin z morských rias, ktorý obsahuje bioaktívny vápnik a horčík a 72 stopových prvkov.

Zloženie: kukuričný škrob, ryžová múka, pohánková múka, hrachová bielkovina, zemiaková múka, rastlinná vláknina (jablková, psyllium, citrusová), zahusťovadlo: hydroxypropylmetylcelulóza, dextróza, minerálny komplex z morských rias .

Prídavok minerálneho komplexu v 100 g múky zodpovedá asi 15% odporúčanej dennej dávky vápnika. Obsahuje funkčné vlákniny – jablkovú a psyllium.

100 g výrobku obsahuje: tuky 0,5 g (z toho nasýtené 0,05 g), sodík 48 mg, vápnik 120 mg, horčík 8 mg, bielkoviny 4,6 g, sacharidy 85,0 g (z toho cukry 1,9 g), vláknina 5,5 g.

Energetická hodnota: 1534,4 kJ/367 kcal

Zoznam zdravotných tvrdení, ktoré možno uvádzať na potravinách podľa článku 13 ods. 3 nariadenia (ES) č. 1924/2006

Použitie

Výdaj lieku (prípadne iného produktu) nie je viazaný na predpis.

Bezgluténová múka Promix-Beta sa používa ako bežná múka podľa receptúry na obale alebo vlastnej receptúry. Cesto je dobre tvarovateľné s veľkou toleranciou prídavku vody, je vhodná aj na strojové spracovanie. Cesto ľahko kysne, možno ho použiť na pečenie vo forme alebo bez formy na plechu.