Sušený prášok na prípravu nápoja - mlieka.
Kozie mlieko je biologicky významný nápoj, ktoré má iné zloženie (aj iné bielkoviny) ako mlieko kravské. Organizmus niektorých ľudí znáša kozie mlieko podstatne lepšie ako mlieko kravské.
EÚ register zdravotných tvrdení publikovaný na stránke Európskej komisie
Výživové a zdravotné tvrdenia sa v zmysle aktuálne platnej legislatívy nesmú uvádzať na potravinách na osobitné lekárske účely.
Príprava 100 ml kozieho mlieka: 10 - 12,5 g prášku, sušeného kozieho mlieka (1 polievková lyžica) sa doplní do 100 ml teplou alebo studenou vodou a zamieša. Na prípravu studeného nápoja sa použije mixér.
Vhodné na varenie, pečenie alebo na prípravu kozieho mlieka.
Upozornenie: Dehydrovaný výrobok. Nie je určené ako potravina pre dojčatá do 12 mesiacov.
Po každom použití starostlivo uzatvorte vnútorný a vonkajší obal. Zabránite tým tvrdnutiu zmesi.
Kozie mlieko je biologicky cenným nápojom, ktorý obsahuje minerálne soli vápnika, horčíka, sodíka, draslíka a fosforu, soli stopových prvkov: medi, zinku, mangánu, titánu, chrómu a kobaltu, vitamíny A, B1, B2, B12, C, D, E a kyselinu listovú. Množstvo bielkovín je vyššie ako v kravskom mlieku, dôležitý rozdiel však spočíva v ich zložení, čo je pravdepodobne dôvod, prečo organizmus niektorých ľudí znáša kozie mlieko podstatne lepšie ako mlieko kravské. Lepšia stráviteľnosť je spôsobená rozmermi a zložením tukových častíc, ktoré sa podobajú mlieku materskému.
* Pod označením „dodávateľ“ sa rozumie spoločnosť dodávajúca produkt na trh v SR. Údaje o produkte uvedené v informačnom bloku „Informácia od dodávateľa“ uviedla
do databázy ADC Číselník osoba zastupujúca dodávateľa ako správca portfólia jeho produktov v ADC Číselníku. Zodpovednosť za údaje v tomto bloku a ich súlad s aktuálne
platnou legislatívou nesie dodávateľ.
mlieko (sušené)