2 kávové lyžičky (7g) prášku rozmiešať v menšom množstve vody alebo inej tekutiny a zapiť ďalšími 250-300 ml vody. Odporúča sa užívať 2x denne 30 minút pred alebo po jedle.
Psyllium je možné pridať do jogurtov, mliečnych kokteilov, kaší, cereálnych raňajok a pod., vždy je však nutné zapiť ho dostatočným množstvom tekutiny.
Upozornenie: Výrobok nie je určený pre deti do 3 rokov.
Neprekračovať odporúčané denné dávkovanie. Výrobok nie je určený ako náhrada pestrej stravy. V prípade tehotných, dojčiacich žien a detí sa odporúča užívať Psyllium až po konzultácii s lekárom. Nepoužívať psyllium v suchom stave. Dodržiavať pitný režim. Psyllium neobsahuje fytáty, lepok ani zložky mliečneho či obilného pôvodu. Psyllium nie je návykové.
Uchovávať mimo dosahu detí. Skladovať v suchu a po otvorení vždy obal dôkladne uzavrieť, zabráni sa tým tvrdnutiu zmesi.
Obohatená prírodná rozpustná vláknina, s obsahom probiotických baktérií BACILLUS COAGULANS a inulínu.
Psyllium je prírodná vláknina z rastliny Skorocel indický, ktorú ocenia ľudia citliví na iné druhy obilných vláknin, ktoré môžu byť priveľmi abrazívne na tráviaci trakt. Táto jemná vláknina je 100% prírodná rozpustná vláknina, ktorá nie je návyková, a preto je vhodná na dlhodobé užívanie. Po rozpustení v tekutine znásobí svoj objem 40x a vytvorí mäkký gél. Gél pokračuje vo svojej absorbčnej schopnosti ďalej v tráviacom trakte a mechanickou silou odstraňuje toxické látky a škodliviny a zabraňuje tak ich dlhému zotrvávaniu v črevách. Zvyšuje tým objem stolice a napomáha riadnemu fungovaniu a pohybu črevného obsahu.
BACILLUS COAGULANS - probiotické baktérie, ktoré dokážu odolávať nepriaznivým vplyvom prostredia, udržujú svoju životaschopnosť až do okamihu konzumácie. Dokážu prežiť v kyslom žalúdočnom prostredí na rozdiel od mliečnych baktérií rodu Lactobacillus nachádzajúcich sa v mliečnych kultúrach a kyslomliečnych výrobkoch, ktorých odolnosť v prostredí žalúdka a čriev je minimálna.
Inulín – rozpustná vláknina z čakanky, sa dostáva do tráviaceho traktu v neporušenom stave, kde ovplyvňuje konzistenciu a zloženie čriev. Prechádza nezmenený až do hrubého čreva, kde sa stáva zdrojom „potravy“ pre prospešné črevné baktérie. Rozmnoženie zdravšej mikroflóry zlepšuje činnosť čriev, a teda aj zdravie konzumenta.
* Pod označením „dodávateľ“ sa rozumie spoločnosť dodávajúca produkt na trh v SR. Údaje o produkte uvedené v informačnom bloku „Informácia od dodávateľa“ uviedla
do databázy ADC Číselník osoba zastupujúca dodávateľa ako správca portfólia jeho produktov v ADC Číselníku. Zodpovednosť za údaje v tomto bloku a ich súlad s aktuálne
platnou legislatívou nesie dodávateľ.
Bacillus coagulans (živé bakteriálne kultúry),
inulín (vláknina),
Plantago ovata (skorocel, psyllium)