Pohánková múka, prirodzene bezlepková. Obsahuje minerálne látky, vitamíny B1, B2, C, E, nenasýtené mastné kyseliny, cholín a rutín. Je vhodná na prípravu pekárskych a cukrárskych výrobkov, zvyšuje vláčnosť a čerstvosť týchto výrobkov.
Obsah gluténu pod 20 mg/kg.
EÚ register zdravotných tvrdení publikovaný na stránke Európskej komisie
Výživové a zdravotné tvrdenia sa v zmysle aktuálne platnej legislatívy nesmú uvádzať na potravinách na osobitné lekárske účely.
Používa sa ako prísada , môže nahradiť časť základnej múky až do výšky 50% alebo sa môže použiť samostatne, s pridaním iných ingrediencií, napr. cukru, vajec ap. Je tiež vhodná na prípravu pohánkovej kaše na sladko alebo slano.
Upozornenie: Môže spôsobiť konstipáciu (zápchu) pri konzumácii väčšieho množstva samostatne.
Pohánková múka je prirodzene bezlepková. Vyznačuje sa prítomnosťou rutínu, ktorý priaznivo vplýva na kvalitu ciev. Obsahuje minerálne látky, tiež vitamíny B1, B2, C, E a cholín. Tiež nenasýtené mastné kyseliny. Je vhodná na prípravu pekárskych a cukrárskych výrobkov, zvyšuje vláčnosť a čerstvosť týchto výrobkov.
Múka je dodávaná ako bezgluténová s obsahom gluténu pod 20 mg/kg.
* Pod označením „dodávateľ“ sa rozumie spoločnosť dodávajúca produkt na trh v SR. Údaje o produkte uvedené v informačnom bloku „Informácia od dodávateľa“ uviedla do databázy ADC Číselník osoba zastupujúca dodávateľa ako správca portfólia jeho produktov v ADC Číselníku. Zodpovednosť za údaje v tomto bloku a ich súlad s aktuálne platnou legislatívou nesie dodávateľ.